maanantai 20. tammikuuta 2014

Tuulahduksii :)

Tänään läksin koulutielle. Pääsin opiskelemaan lähihoitajaksi aikuispuolelle. IHANAA. Mies on hetkisen kotona, ennen kuin hoitopaikan muksut saavat ja ihan HITOKSEEN hyvää tekee mulle tämä muutos. Oon ollut 2 vuotta ja risat kotona. Miun identiteetti on koostunut kokonaan äitiydestä. Ja haaveissa kaikesta sellasesta mitä HALUAISIN olla mutta en vaan ole. Äitiys on ihanaa ja siitä oon höpötellyt aiemmissa postauksissa, mutta tällä hetkellä tuntuu että parempi ihminen noille lapsillekin kun arki koostuu muustakin kun vaan kotoilusta. Vaikka pikkuneiti ei ole kuin 10kk niin erittäin mielelläni lennätän hänet veljensä kera hoitoon arkipäiviksi. Plus myös jatkuvat "leikkii", "pomppii", "puittoon" - fraasit tuntuu ehkä  meistä kaikista sitten paljon kivemmalta kun on jottain muutakin kuin minuuttien laskemista että kulu aika kulu..
Niin siihen identiteettiin vielä. Tämäkin suurempimuotoinen kriisi helpottaa kun paino tippuu ja oon täyspäiväinen opiskelija. En vois olla ENEMPÄÄ kiinnostunut alasta jota opiskelen, ja jopa status "opiskelija" tuntuu kivalta. Mieltä ylentävää on myös kun vaaka näytti tänään ekaa kertaa yhtä vähän (tai no "vähän" ei oo ehkä näille lukemille vielä fine ilmaus :D)  kuin mitä viimeksi KOLME vuotta sitten.
Tää miun "dieetti" jatkuu. Dieetti siks suluissa koska ei oo nälkä eikä muutenkaan olo että millään spesiaalikärvistelykuurilla oisin. Kaikki syö samaa ruokaa meillä pääosin, vaikka mieheni J valittaakin jostain herneistä ruoassa ja iduista (LUE: normaalit kasvikset). PAITSI että joo, sipulista se tykkää. Leivän päällä,lenkin välissä ja joka mahdollisessa ruoassa. Siinä on hänen kasvissatsinsa. Vaikka kyllä sitä salaattia ihan vahingossa joskus sinne lautaselle eksyy. 

Muutamia reseptejä, ei TOD. tarvitse olla ruudinkeksijä näitä älytäkseen tehä mutta laitan anyways!

Italianpata
400g Naudan 10% jauhelihaa
Sipulia
1/2 pussia tummaa makaronia
400g hernemaissipaprikaa
Pieni purkki paseerattua tomaattia + 200g yrtti-tomaattimurskaa
Pippuria

Namitortillat
Täysjyvätortilloita
400g Naudan kymppiä / Tonnikalapaloja vedessä
Tomaattisalsakastiketta,mietoa. Jauhelihan sekaan paistumaan.
Kurkku,tomaatti,salaatti,3prossasta fetaa.
TÄMÄN laitoin siks että oivalsin itekin että tortilloihin ei tarvi kymmentä eri täytettä juustoraasteineen, vaan näin saa vähärasvasta ja -hiilarista hyvvää. 

Tomaattikeitto
Papuja Tomaattikastikkeessa
Tomaattimurskaa (yrtti/valkosipuli)
1/2 purkkia mietoa tomaattisalsa kastiketta
Sekasin kaikki kattilaan ja antaa kiehahtaa. Päälle pikkasen mozzarellaa, mausteeksi pippuria ja oreganoa.

Kanasalaatti

Grillattua broileria (HEI ei maksa kuin 5-6e lihatiskiltä..)
Salaatti,kurkku,tomaatti
Pinaattituorepastaa
Pippuria,öljyä loraus

Kiitos nam. Näitä mm. syötiin meillä männä viikolla.

Näihin tunnelmiin gu natt!





4 kommenttia:

  1. Yritin jo aikasemmin laittaa johonkin postaukseen sulle kommenttia, mut tais jäädä johonkin matkalle se.. Löysin ihan sattumalta surffaillessa tän sun blogin :D No eniveis, kiva kun sullakin on tällänen blogi ja asiat rullaa kivasti :D Jos kiinnostaa niin liity toki lukijaks mun blogiin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti viestistä :) oonkin käynyt kurkkimassa siun blogia ja tarkotus olikin jo lukijaksi liittyä. ja ihana tyttö siulla! ja hei sulta voi varmaan neuvoja kysellä siihen että miten tätä ajetaan kun en ihan osaa kaikkea? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, laita vaan facebookissa viestiä jos on jotain ongelmaa :) Teen myös mielelläni ulkoasuja blogeihin haluaa jotain tiettyjä värejä tai taustakuvia vaikkapa käyttää ja ei oikeen luonnistu itse niitä muutella, ett niitäkin saa kysellä sit :)

      Poista
  3. Sulle ois haaste :)
    http://xheartxhenriikka.blogspot.fi/2014/02/jos-en-uskois-itteeni-niin-kuka-sitten.html

    VastaaPoista